Nina Santi. Foto: Aquagen.

Ny administrerende direktør i AquaGen

Bedriften melder at Nina Santi er ansatt som ny administrerende direktør i AquaGen. Hun kommer fra stillingen som teknisk direktør i selskapet og vil tiltre stillingen 10. januar 2016. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Santi har arbeidet hos AquaGen siden 2007. Hun kom fra en stilling som førsteamanuensis ved Veterinærhøgskolen, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Hun er utdannet veterinær og har en doktorgrad innenfor virussykdommer hos fisk fra samme sted.

Hun har hatt ansvar for flere ulike fagområder i løpet av sin karriere hos AquaGen. Hun var først ansatt som kvalitets- og fiskehelsesjef frem til 2010. Hun gikk da over til selskapets forsknings- og utviklingsavdeling, og overtok ledelsen av denne avdelingen i 2011. Hun har siden 2013 vært ansatt som teknisk direktør og hatt overordnet ansvar for selskapets avlsprogrammer i tillegg til forskning og utvikling. Innenfor denne perioden har AquaGen vært i sterk utvikling, og har forsterket sin posisjon som det globalt ledende avlsselskapet innen akvakultur.

Santi har etterutdannelse innenfor innovasjons- og teknologiledelse fra BI, NTNU og NHH, og har over mange år hatt en fremtredende posisjon i selskapets ledergruppe. Hun har også vært involvert i utviklingsarbeid direkte under AquaGens eiere, EW Group GmbH.

-Vi er svært tilfreds med at Santi overtar som administrerende direktør for AquaGen. Hun har lang fartstid i selskapet og inngående innsikt i alle virksomhetsområder.  AquaGen er inne i en fase hvor nye produktlinjer basert på moderne avlsteknologi er på vei ut i markedet. Vi har store forventninger til at dette på kort og mellomlang sikt vil bidra betydelig til å løse sentrale utfordringer i næringen. Santi har med sin faglige tyngde og internasjonal erfaring innen innovasjonsledelse vært sentral i dette arbeidet, uttaler styreleder Odd Magne Rødseth i meldingen.

Rolf Nordmo, som har ledet AquaGen siden 2014, har besluttet å trekke seg fra stillingen av familiære årsaker. Styret takker Nordmo for innsatsen, og ønsker ham lykke til videre.