Knut Røflo (53) tok over som administrerende direktør i AquaGen Europa etter Nina Santi 1. november 2022. Her er han avbildet på et oppdrettsanlegg i Steigen i Nordland.
Knut Røflo (53) tok over som administrerende direktør i AquaGen Europa etter Nina Santi 1. november 2022. Her er han avbildet på et oppdrettsanlegg i Steigen i Nordland.

- Som leder er deler av mitt oppdrag å tenke at vi aldri er gode nok

Den ferske AquaGen- sjefen Knut Røflo (53) sier at et av selskapets aller viktigste avlsmål er å få fram en fisk som utnytter fôret godt. - Det vil gi lavere produksjonskostnader og bedre miljøavtrykk, sier han.

Publisert

Knut Røflo har de siste 20 årene hatt en rekke ledende stillinger i Cermaq, EWOS og Felleskjøpet. 53-åringen er utdannet Cand. Agric. fra Norges landbrukshøgskole/NMBU med hovedfag i bedrift og ledelse, senere supplert med en Master of Management fra handelshøyskolen BI.

Trønderen er oppvokst på et gårdsbruk på Røra i Inderøy kommune. Etter endt videregående ble det to år i Forsvaret, her likte han seg så godt at han nesten ble yrkesmilitær. Men ønsket om å komme nærmere naturen forteller han veide tyngst.

- Dermed gikk turen til økonomistudier på daværende Norges Landbrukshøyskole (nå NMBU). Etter endt utdanning har jeg stort sett arbeidet med fôrråvarer og fôr. Alt arbeid har så langt vært med én fot inn i det kommersielle og én fot i fag. Dette tror jeg kan komme bra med i AquaGen hvor vi baserer avlsarbeidet vårt på forskning og faglig innsikt. Samtidig må vi ha kommersiell relevans og levere verdi til kundene våre hver dag, sier han til Kyst.no.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk