Aqualine

Aqualine Subsea System testet ut – Resultat langt over forventning!

Etter uttestesting av Aqualine Subsea System i Sintef Marinteks havlaboratorium i Trondheim i forrige uke, beskriver adm. direktør Trond Lysklætt i Aqualine resultatene som langt over forventning. Dermed har selskapet tatt nok et betydelig skritt i retning av å kunne tilby et komplett merd- og notsystem som kan bidra til å løse luseproblemene i oppdrettsnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- På mange måter har vi nå fått svar på tusenkroner-spørsmålet vi har sittet med i utviklingen av dette systemet. Prototypen fungerte utmerket under alle de belastningene og forholdene den ble utsatt for. Vi var særlig spente på hvordan toppen av nota vil fungere med ulik belastning i nedsenket tilstand, men også den fungerte svært godt, sier en begeistret Trond Lysklætt.

I Sintef Marinteks havlaboratorium ble Aqualine Subsea System testet ut på 7 og 13 meter fra «topplokk» og opp, med strømhastigheter opptil 0,7 meter i sekundet og med signifikant bølgehøyde opptil 9 meter, som tilsvarer bølgehøyder på hele 18 meter. Testene viser at det er mindre belastning på notkonstruksjonen i nedsenket tilstand enn ved tradisjonell drift. Resultatene viser også at Aqualine Subsea System er godt egnet til bruk på eksponerte lokaliteter, og bidrar dermed også til å åpne for utnyttelse av nye produksjonsområder som ikke er i konflikt med andre interesser.

Aqualine Subsea System er en merd med nedsenket not som bygger på selskapets Midgard System, og som krever en tilpasning av eksisterende not og vinsjesystem. Med utgangspunkt i eksisterende Midgard-utrustning vil det være kort leveringstid på tilleggsutstyr og nødvendige driftsmessige tilpasninger til moderate kostnader. Et nytt komplett nedsenket system vil kunne leveres i løpet av fire til fem måneder, opplyser selskapet i en pressemelding.