Daglig leder Tor Espen Skoglund i Aquality. Foto: Linn Therese Skår Hosteland.
Daglig leder Tor Espen Skoglund i Aquality. Foto: Linn Therese Skår Hosteland.

- Har mer fokus på produktene, enn tallene

Aquality kan vise til økt omsetning og driftsresultat i 2016. Daglig leder Tor Espen Skoglund sier til kyst.no at selskapet er såpass nytt at de enda har mye å gå på når det gjelder resultat. - Vi har mer fokus på produktene, enn tallene, poengterer han.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Utstyrsleverandøren Aquality AS holder til på Os i Hordaland og driver med utvikling og salg av produkter til havbruksnæringen.

Omsetningen til selskapet var nær 11 millioner kroner i 2016, mot 4,2 millioner året før. Driftsresultatet til selskapet økte også, og endte på 537 769 kroner, mot 259 484 kroner i 2015.

Daglig leder Tor Espen Skoglund sier til kyst.no at de er fornøyd med regnskapstallene for i fjor, men påpeker at de enda har mye å gå på.

Daglig leder Tor Espen Skoglund, tester ut programvare før levering av utstyr til kunde. Foto: Therese Soltveit.
Daglig leder Tor Espen Skoglund, tester ut programvare før levering av utstyr til kunde. Foto: Therese Soltveit.

- Vi er et såpass ferskt selskap enda, at vi har mye å gå på enda når det gjelder omsetning og driftsresultat. Vi er forsåvidt fornøyd at tallene er i pluss, men vi kunne tenkt oss enda bedre driftsresultat, i forhold til omsetningen, legger han til.

Selskapets kjerneprodukt er system for automatisk foring av fisk. Aquality tilbyr også tjenester som produktdesign, produksjon, montering og testing.

Investerer i norske produkter

Skoglund sier til kyst.no at de bruker mye penger på produktutvikling, og påpeker at all produksjon skjer i Norge.

- Vi har ganske kostbare produkter vi utvikler, og produserer nok litt dyrere enn vi burde. Vi kunne selvsagt fått delene våre billigere utenlands. Men Aquality ønsker å ha norske leverandørene som er så lokale som mulig.

Å ta produksjonen utenlands, mener han foreløbig ikke er interessant, ettersom Skoglund ønsker mer kontroll på produktene de jobber med og utvikler.

- Vi fokuserer nok litt mer på kvalitet på varene, enn hva vi skal tjene og sitte igjen med. Vi vil levere ett best mulig produkt, og utvikling koster, sier Aquality-sjefen.

- Mer fokus på produktet, enn tallene

Selskapet gikk i fjor med 322 531 kroner i overskudd (176 000 i 2015). Selskapets egenkapital er 553 534 kroner, og styret ser på den som positiv.

Samtidig som selskapet har høye produksjonskostnader, sier Skoglund at de også har hatt noen økte kostnader på grunn av navnebytte fra Aqua Circle til Aquality, som de måtte gjøre i fjor. Les mer om dette her. 

Ambisjonene videre er å øke omsetning og få ett høyere driftsresultat.

- Fokuset vårt ligger på nye produkt og bedre løsninger, etterhvert som vi kommer med nye produkter vil tallene komme seg, sier han, og legger til at de har mer fokus på produktene enn tallene. 

Skogund sier de har et tøft budsjett i 2017 som han ser de vil slite med å nå, men Aquality-sjefen tror likevel regnskapstallene for 2017 blir bedre enn i fjor.

- Det har vært litt mindre aktivitet i år enn vi så for oss. Men dette håper vi å ta igjen i siste del av 2017. Vi har jo flere nyheter på gang som vi jobber med og har stor tro på at disse produktene kan være med å løfte omsetningen og aktiviteten i selskapet, sier han avslutningsvis.

Ved utløpet av 2016 hadde selskapet tre ansatte, og selskapets styre består av syv menn.

Selskapet leverer nå også fôringsautomater til oppdrettsselskaper i Skottland. Les saken her.