Det nye RAS-anlegget i chile. Illustrasjon: AquaMaof

AquaMaof har signert RAS-kontrakt i Chile

AquaMaof og Atacama Yellowtail har signert byggekontrakt for et 900 tonns RAS-anlegg i Coquimbo-regionen i Chile.

Publisert Sist oppdatert

I RAS-anlegget er det den eksotiske arten Yellowtail Kingfish som skal produseres. 

Det skriver selskapene i en pressemelding onsdag.

I den første fasen forventes det en produksjon på 900 tonn, før selskapet har som ambisjon å doble dette for å nå 1800 tonn per år i den andre fasen.

Yellowtail Kingfish regnes som premium-fisk for sashimi, og er også høyt verdsatt i markeder som USA og Brasil.

50 nye arbeidsplasser

AquMaof skriver i pressemeldingen at de er beæret over å ha signert kontrakten med Atacama Yellowtail.

- Dette prosjektet er strategisk viktig for AquaMaof i Chile. Vi ser frem til å samarbeide med AYT for å forsyne de mest eksklusive markedene med Yellowtail Kingfish. Vi anser dette som det neste store, slik blåfinnet tunfisk lenge har vært. Fisken blir oppdrettet i et kontrollert miljø, uten bruk av antibiotika eller kjemikalier.

- Dette første RAS-anlegget for oppdrett av Yellowtail Kingfish er en viktig del av selskapets visjon om å etablere en bærekraftig kommersiell produksjon av denne arten. Vi tror sterkt på og stoler på AquaMaof sin RAS-teknologi, som er integrert og operativt i anlegg rundt om i verden, sier Jorge Urrutia, daglig leder i AYT.

Han legger også til at prosjektet vil skape ca 50 nye arbeidsplasser. Byggingen av anlegget forventes å starte i løpet av andre halvdel av 2022, og selskapet har som mål å levere den første fisken til markedet i fjerde kvartal av 2024.