Proximar Seafoods anlegg i Japan skrider frem og AquaMaof er godt i gang med byggingen av det landbaserte anlegget ved Oyama Town (Shizuoka). Foto: Proximar Seafood.
Proximar Seafoods anlegg i Japan skrider frem og AquaMaof er godt i gang med byggingen av det landbaserte anlegget ved Oyama Town (Shizuoka). Foto: Proximar Seafood.

Forventer å sette inn rognen i det landbaserte anlegget til neste år

Byggingen av det landbaserte anlegget til Proximar Seafood, er godt i gang i Japan. Daglig leder sier den neste store milepælen blir å få rognen satt inn neste år. 

Publisert

Ved foten av Fuji-fjellet, skal det norske selskapet Proximar Seafood produsere landbasert laks til svært kvalitetsbevisste japanere, og RAS-eksperten AquaMaof er nå godt i gang med byggingen av det landbaserte anlegget i Japan.

Selskapet har som mål å produsere 6 300 tonn laks årlig på anlegget som skal ligge omtrent en times kjøretur fra Tokyo i Japan. Selskapet skal benytte ferskvann fra 100 meters dybde nært Mt. Fuji fjellet, og planen til selskapet er å slakte fisken på rundt fem kilo. 

Stor transportkostnader å spare

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

NF Komplett

5582,-

KJØP

NF Digital Komplett

4990,-

KJØP

NF Pluss

2388,-

KJØP

NF Pluss Måned

199,-

KJØP