Proximar Seafood-sjef Joachim Nielsen ser frem til å kunne selge dagsfersk laks til japanske konsumenter. Foto: Ole Andreas Drønen
Proximar Seafood-sjef Joachim Nielsen ser frem til å kunne selge dagsfersk laks til japanske konsumenter. Foto: Ole Andreas Drønen

Slik skal de erobre Japan med landbasert laks

Ved foten av Fuji-fjellet, og med kort vei til Tokyo, skal Proximar Seafood produsere landbasert laks til svært kvalitetsbevisste japanere. 

Publisert Sist oppdatert

Kyst.no skrev nylig om at Proximar Seafood AS, som planlegger et landbasert anlegg i Japan, har hentet inn 400 millioner kroner i frisk kapital til sitt prosjekt. Den private emisjonen vakte veldig sterk interesse fra norske, nordiske og internasjonale investorer og bedrifter, og ble mer enn ti ganger tegnet.

Sparer inn på transport

Proximar Seafood-sjef, Joachim Nielsen, møter Kyst.no for å snakke om planene de har for landbasert laks i Japan, og kan fortelle at bakgrunnen for at de vil starte opp i Japan, kommer fra et pilotprosjekt på tidlig 2000-tall.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

NF Komplett

5582,-

KJØP

NF Digital Komplett

4990,-

KJØP

NF Pluss

2388,-

KJØP

NF Pluss Måned

199,-

KJØP