Proximar Seafood-sjef Joachim Nielsen ser frem til å kunne selge dagsfersk laks til japanske konsumenter. Foto: Ole Andreas Drønen
Slik skal de erobre Japan med landbasert laks
Ved foten av Fuji-fjellet, og med kort vei til Tokyo, skal Proximar Seafood produsere landbasert laks til svært kvalitetsbevisste japanere.
Kyst.no skrev nylig om at Proximar Seafood AS, som planlegger et landbasert anlegg i Japan, har hentet inn 400 millioner kroner i frisk kapital til sitt prosjekt. Den private emisjonen vakte veldig sterk interesse fra norske, nordiske og internasjonale investorer og bedrifter, og ble mer enn ti ganger tegnet.
Sparer inn på transport
Proximar Seafood-sjef, Joachim Nielsen, møter Kyst.no for å snakke om planene de har for landbasert laks i Japan, og kan fortelle at bakgrunnen for at de vil starte opp i Japan, kommer fra et pilotprosjekt på tidlig 2000-tall.
NF Digital Komplett
4990,-
KJØP
NF Pluss Måned
199,-
KJØP