Slik var fellesstanden til de nordligste fylkene i 2015. Foto: SALT.

Etablerer havbrukssamarbeid i nord

For å bedre samarbeidet og øke ringvirkningene i havbruksnæringen i nord, viderefører Troms fylke sin AquaNor-stand i samarbeid med Finnmark fylke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Benedikte Farstad Nashoug fra kompetansebedriften SALT, forteller til kyst.no at etter en vellykket gjennomføring av Troms fylkeskommunes fellesstand på havbruksmessen Aqua Nor i 2015, ble det bestemt at de skulle videreutvikle konseptet i år, og de har derfor inngått et nytt samarbeid.

-  I 2017 har Troms invitert med Finnmark fylkeskommune. Så fellesstanden har skiftet navn fra Troms -Arktisk kunnskap til bare «Arktisk kunnskap». Ved å stå samlet kan et bredere spekter av havbruksrelaterte aktører i Troms og Finnmark få en felles arena på havbruksmessen, forteller Nashoug.

Les også: Har stoppet påmeldingen til Aqua Nor

Tidligere Fiskeriminister Elisabeth Aspaker besøkte standen under AquaNor 2015. Foto: Cato Haakseth.

Målet med samarbeidet er å skape synergieffekt, bedre samarbeidet og øke ringvirkningene i havbruksnæringen i Troms og Finnmark fylke.

- I 2015 fikk fellesstanden gode skussmål, og ros fra daværende Fiskeriminister Elisabeth Aspaker trekkes fram som et høydepunkt. Sjømatbaren var også en stor suksess. Lekre sjømatretter ble tryllet fram av sjømatkokk Einar Halllstensen. Råvarene kommer fra stolte oppdrettere i nord. I år ønsker vi å servere nye retter hver dag og vise fram flere oppdrettere og spennende råvarer fra havbruk i arktiske farvann, opplyser hun.

Alle i og rundt næringen velkommen

Det skal også arrangeres seminar og politisk debatt med interessant og dagsaktuell agenda på stedet.

- Fellesstanden i 2017 blir nesten dobbelt så stor som i 2015 -med god plass for å vise fram flere spennende aktører og prosjekter fra den hurtigvoksende havbruksnæringen i nord.

SALT, en marin kompetansebedrift, er engasjert som prosjektleder for fellesstanden og har ansvar for planlegging og gjennomføring av stand, etter forutgående anbudskonkurranse.

- Utstillerne får en nøkkelferdig standplass og profilering på stand og skjermtid. De kan utvide og vedlikeholde nettverk, delta på standens faglig og politisk seminar, i tillegg til kveldsarrangement. Alt er tilrettelagt slik at utstiller kan konsentrere seg om å dele kunnskap med kunder og samarbeidspartner, og etablere nye kontrakter og samarbeid, oppsummerer hun.

Standen skal være i hall G og er et tilbud til alle aktører i havbruksnæringen som leverandører, kunnskapsorganisasjoner, oppdrettere og kommuner i Troms og Finnmark.