Ved overtakelsen av «Aqua Mist» er AquaShip konsernet oppe i en flåtestørrelse på 31 fartøy. Foto: Aquaship

Aquaship har fått ny slaktebåt

Siste tilskudd til AquaShip-flåten er overtatt og satt i operasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Skipet har fått navnet «Aqua Mist», og ble overtatt i Kristiansund i sommer. «Aqua Mist» har seilt til Skottland med kaptein Martin Hay til rors, og startet opp arbeidet i en langsiktig kontrakt som slaktebåt.

«Aqua Mist» er 26 meter lang og 10 meter bred, med en lastekapasitet på 140 tonn bløgget fisk, fordelt på fire RSW-tanker (Refrigerated Sea Water). I prosessen samles alt avfall og rester fra bløggingen opp i egne avfallstanker for deponering på land, mens den avkjølte fisken losses og prosesseres på landanlegg for videre distribusjon til kunde.

31 fartøy

Båten er bygd på Fitjar mekaniske verksted, og er utstyrt med Caterpillar C32 736 kW hovedmotor.

Den nye bløggebåten har fått navnet «Aqua Mist». Foto: Aquaship

Ved overtakelsen av «Aqua Mist» er AquaShip konsernet oppe i en flåtestørrelse på 31 fartøy.

AquaShip konsernet leverer maritime tjenester til havbruksnæringen innen alle de fire store segmentene; Brønnbåter, fiskefôrtransport, servicebåter og slaktebåter.

AquaShip har et globalt fotavtrykk med virksomhet i Norge, Skottland, Island, Irland, Chile, Canada og Shetland, og har kontrakter med mange av verdens ledende produksjonsselskaper. Med hovedkontor i Kristiansund Norge, og kontorer i Førde, på Shetland, Island og i Chile, er våre over 300 ansatte opptatt av å støtte en bærekraftig vekst av oppdrettsproduksjon gjennom levering av innovative tjenester og fartøyløsninger etter kundens behov.