Kyrre Vikestad ser frem til begynne å jobbe i akvakulturbransjen. Foto: Privat

Tar steget inn i havbruksnæringen

Kyrre Vikestad (53) jobber med tekniske operasjoner innen offshore og fornybar energi. Snart kommer han tilbake til hjemplassen Rørvik for å jobbe hos Aquastructures. I den nye jobben får Vikestad tatt i bruk mer av utdanningen sin innen marinteknikk.  

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Selskapet er i vekst, og ansetter nå derfor en erfaren senioringeniør på Rørvik-avdelingen, forklarer daglig leder Marit Opheim til Kyst.no.

Ser frem til ny jobb

Kyrre Vikestad er for tiden på jobb offshore utenfor Skottland i forbindelse med etableringen av en vindmøllepark. 53-åringen forklarer at han de siste årene har vært rundt i store deler av verden i forbindelse med jobben.

- Jeg har i flere år observert den stadige veksten som har skjedd innen havbruk, og jeg ser nå frem til å komme inn i akvakulturbransjen, sier Vikestad om hvorfor han nå skifter beite.

Senioringeniør Kyrre Vikestad ser frem til nye og spennende oppgaver i akvakulturbransjen. Foto: Privat.

Fra offshore til akvakultur

53-åringen er opprinnelig fra Rørvik og forteller at det blir bra å komme hjem etter å ha arbeidet i elleve år med undervannsposisjonering hos iSURVEY AS. Vikestad har en bakgrunn som sivilingeniør i Marinteknikk fra NTH, der han også tok en doktorgrad.

- Jeg har også jobbet hos Sintef Fiskeri og Havbruk hvor jeg tok min post.doc, legger han til.

Alt dette er erfaringer som Vikestad mener at han vil ta med seg videre til havbruksnæringen.

Mer marinteknikk

- Arbeidet hos Aquastructures blir mer rettet mot det jeg er utdannet på, marinteknikk, enn dagens arbeid. I tillegg til marinteknikk har jeg opparbeidet en del erfaring både med marine operasjoner og materialer, utdyper han.

Senioringeniørens nye oppgaver hos Aquastructures vil være inspeksjoner av oppdrettsanlegg, sertifisering av utstyr for oppdrettsbransjen samt gjøre tekniske analyser med AquaSim.