Are Berstad (tv) og Joachim Buarø til høyre på bildet. Foto: Aquastructures

Erfaren havbruksingeniør begynner i Aquastructures

Aquastructures styrker stallen med Joachim Buarø, som nå er blitt en av selskapets ansatte. Han vil styrke Aquastructures med sine 15 år som en sentral og erfaren ingeniør i oppdrettsnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Joachim Buarø (42) er utdannet sivilingeniør fra Marinteknisk Fakultet ved NTNU. Etter utdannelsen har han hatt en lang og mangfoldig karriere i oppdrettsnæringen, både i inn- og utland. Først i Erling Haug her hjemme i Norge, og deretter fire år i den chilenske oppdrettsindustrien, - da hos Haug Aqua Chile, melder selskapet i en pressemelding.

I sitt arbeide i Erling Haug, var Buarø en spydspiss som ledet an utviklingen av dynamiske analyser for en pålitelig dimensjonering av fortøyningssystemer i havbruksnæringen. «I 2006 var Joachim Buarø den første eksterne brukeren av vårt analyseverktøy AquaSim, og var dermed en pioner i forhold til bruk av dynamiske analyser på fortøyningssystemer» forteller daglig leder Are Berstad.

Etter sitt engasjement i Erling Haug, har Buarø blant annet jobbet flere år i Aqualine, og nå senest i «Naviaq».

- Naviaq er en bra arbeidsplass, men jeg savnet å bruke min spesifikke marintekniske kompetanse, sier Buarø.

I Aquastructures vil Buarø jobbe med sertifisering og designverifikasjon av alle typer oppdrettssystemer.

- Det vi være bra for oss, bra for våre kunder og bra for hele næringen at Buarø nå er tilbake til kjernen av sin styrke og kompetanse, sier Berstad.

- Joachim snakker dessuten flytende spansk, noe som er et stort pluss når han nå begynner i Aquastructures. Analyseverktøyet AquaSim er blitt en etablert bransjestandard med utstrekning langt utover Norges grenser. Også i Chile er AquaSim blitt det havbruksindustriens foretrukne analyseverktøy, og med ansettelsen av Buarø øker vi nettverket og dobler samtidig antall spansktalende personer i Aquastructures, kommenterer Berstad.

Opp igjennom årene har Aquastructures hovedsakelig ansatt unge, nyutdannede personer.

- Det alltid spennende med brobygging mellom ivrige studenter i ved NTNU, diplomoppgave og ansettelse, og vi vil antagelig ansette én eller flere nyutdannede allerede i nær fremtid. Men med ansettelsen av Buarø styrker vi vårt behov «her og nå», som positivt vil bidra til å støtte våre kunder med kompliserte, tekniske utfordringer, allerede fra dag én, sier Berstad.

- Vi mener Buarø vil passe perfekt inn i Aquastructures, og vi ser frem til å ha han med på laget, legger han til.