Aquagen fikk innovasjonspris i Chile

Prisen ble delt mellom to AquaGen-selskaper i Chile. Blue Genomics Chile ble tildelt prisen for utvikling av teknologi for en genomisk plattform i lakseavl og AquaGen Chile for deres evne til å implementere og kommersialisere teknologien i nye produkter som har blitt lansert i det chilenske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

De nye produktlinjene bruker genomisk seleksjon for bedre robusthet og sykdomsresistens hos laks med betydelig innvirkning på overlevelse og dyrevelferd i næringen.

Innovasjonsprisen, tildelt av Aqua Sur-arrangøren, Editec var en anerkjennelse til en bedrift eller institusjon som har implementert et produkt eller en tjeneste som har generert en konkret endring i driften eller funksjonaliteten i prosessen mot målet om en bærekraftig utvikling i havbrukssektoren.

Sjef i Editec, Rodrigo Infante, sa “Vi ønsket å fokusere på resultatet av samarbeidet mellom Norge, Canada og Chile som har gitt konkrete resultater. Spesielt framdriften i selskapet AquaGen Chile og innovasjonssenteret Blue Genomics Chile for bruk av den genetiske koden i atlantisk laks.

Saken fortsetter under bildet

Administrerende direktør, Patrick Dempster fra AquaGen Chile og prosjektleder, Gabriela Schroeder fra Blue Genomics Chile mottar innovasjonsprisen av Chiles fiskeriminister, Raúl Súnico og administrerende direktør i Chiles lakseoppdretteres forening, Felipe Sandoval. Foto: www.aqua.cl

På vegne av begge organisasjonene mottok administrerende direktør, Patrick Dempster fra AquaGen Chile og prosjektleder, Gabriela Schroeder fra Blue Genomics Chile innovasjonsprisen av Chiles fiskeriminister, Raúl Súnico og administrerende direktør i Chiles lakseoppdretteres forening, Felipe Sandoval.

- Dette er en pris for alle som driver med FoU-arbeid til fordel for en sunn og bærekraftig laksenæringen, uttalte Gabriela Schroeder senere.

Dette er andre gang AquaGen mottar en innovasjonspris for innføringen av genetisk testing for sykdomsresistens i lakseavl. Den første gangen var North Atlantic Seafood Forum (NASF) innovasjonspris i 2011. AquaGen ble også nominert til prisen; “Norges mest innovative bedrift” av Norges Forskningsråd i 2010 for sitt arbeid med å kombinere bioteknologi og avl for å øke produktivitet og bærekraft i havbruksnæringen.