AquaSur regnes gjerne som det chilenske motstykket til AquaNor. Nå blir de arrangert begge i 2021. Foto: SalmonExpert

AquaSur utsettes til neste år

AquaSur, den største akvakulturmessen på den sørlige halvkule, har blitt utsatt fra oktober i år til neste år på grunn av Covid-19-pandemien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Administrerende direktør for messen som annethvert år avholdes Puerto Montt i Chile, Cristián Solís Aguirre, sier at den nøyaktige nye datoen vil bli kunngjort i løpet av de neste fjorten dager.

Men han sier samtidig at man tar sikte på å arrangere messen i mars 2021.

AquaSur er bare det siste av flere større internasjonale akvakulturarrangement som har blitt kansellert eller utsatt på grunn av pandemien.

Aquaculture UK, som etter planen skulle holdes i Aviemore i mai, ble først flyttet til september og har nå blitt omorganisert til mai neste år.

Aquaculture Europe, den største samlingen av havbruksforskere og eksperter som skal avholdes i Cork, Irland fra 29. september til 2. oktober, har blitt utsatt til 12. til 15. april neste år.

Og arrangørene av Seafood Expo Global, verdens største messe for sjømat, måtte avlyse 2020-arrangementet helt, etter å først ha vurdert å flytte den fra april til senere på året.

Den norske havbruks- og fiskerimessen HavExpo utsettes til 23. og 24. mars 2021, mens Nor-Fishing går av stabelen i år, men blir digitalt.