Aquatraz pilotmerd. Illustrasjon MNH-produksjon

Fosen Yard bygger Aquatraz pilotmerder

- MNH-Produksjon AS (datterselskap av Midt-Norsk Havbruk) og FOSEN YARD AS har gleden av å kunngjøre bekreftelsen av kontrakter for bygging av ytterligere 3 Aquatraz Pilotmerder, som i sin helhet skal bygges ved Fosen Yard sitt verft på Kvithylla i Trøndelag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kontraktene beløper seg i området rundt 120 mill NOK og byggingen av den første Pilotmerden er nå igang på Fosen Yard.

- Kontrakten kommer som en følge av at MNH-Produksjon fikk tilsagn om fire utviklingstillatelser 28. april 2017, for å utvikle Aquatraz til en kommersiell merd for oppdrett av laks. Aquatraz merden er en semi-lukket stålmerd som er utviklet av Seafarming Systems AS, Stavanger, skrives det i en pressemelding.

Pilotmerden har en omkrets på 160 m og er designet for å benyttes i eksisterende rammefortøyninger. Den første pilotmerden skal leveres fra Fosen Yard i mai 2018.

- Midt Norsk Havbruk er veldig fornøyd med at et lokalt verft er konkurransedyktig med hensyn til pris, kvalitet og leveringstid, og ser frem til å samarbeide med Fosen Yard.

- Fosen Yard har lenge jobbet målrettet for å bli en underleverandør til havbruksnæringen, og det er derfor en milepel og spesielt gledelig at verftet nå er valgt som leverandør for pilotmerdene for MNH-Produksjon AS.  Kontrakten vil sikre mange arbeidsplasser i tiden fremover på Kvithylla, sier Anders Straumsheim, Adm.dir. ved Fosen Yard i meldingen.

Aquatraz pilotmerd

  • Bygges ved Fosen Yard
  • Designet av Seafaring Systems
  • Omkrets: 160 m
  • Dybde: ca. 20 m