Steven Rafferty. Foto: Daniella Balin, Salmon Expert.

Fôrgigantene har sluttet seg til GSI

Aquavision: Laksebransjens ledende fôrleverandører, Biomar, Cargill (tidligere EWOS) og Skretting, har sluttet seg til Global Salmon Initiative (GSI) som medlemmer i går. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ved å formalisere sitt partnerskap, som vil være på plass om noen uker, har GSI lakseoppdrettere og fôrselskapene forpliktet seg til å arbeide sammen for å akselerere utviklingen mot stadig økende krav til bærekraft for oppdrettsnæringen, samt kjøre progressiv innovasjon i fôrsektoren, opplyser Salmon Expert, kyst.nos spanske søsternettsted.

I en kommentar til Salmonexpert på konferansen Aquavision, sier Steven Rafferty, daglig leder for Skrettings laksefôr-divisjon at fôrprodusenter spiller en svært viktig rolle i lakseoppdrett.

Les også: – Å redusere marine-kostnader, krever bedre samarbeid

Løse utfordringer sammen

- Jeg tror det er viktig at vi blir med i dette initiativet for å løse utfordringer sammen, som utviklingen av marine ingredienser i fiskefôr, sier Rafferty engasjert.

- Jeg tror dette forsterker behovet for å arbeide sammen som en industri. Tidligere har de chilenske og norske næringene jobbet hver for seg, dette nye initiativet vil bidra til å samle og øke verdikjeden, legger han til.