- Ikke så koselige bilder men sånn så det ut i dag, skriver Bjarte Espevik på selskapets Facebook-side.

Storbrann i produksjonslokalene til Kvitsøy Sjøtjenester

Natt til søndag stod lageret til Kvitsøy Sjøtjenester i fyr og flammer. Raske lokale brannmenn hindret at arbeidsbåten som er under bygging, ble ødelagt. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fredag 29. januar snakket Kyst.no med Bjarte Espevik i Kvitsøy Sjøtjenester om den nye arbeidsbåten for rensefisk-transport de bygger. Natt til søndag 31. januar stod produksjonslokalene deres i full fyr.

Les mer: Bygger utradisjonell båt for rensefisktransport

Full fyr, men reddet båt

Lokale brannfolk hindra storbrann da det natt til søndag brøt ut brann i båtbyggeriet Ydstebø Marine på Kvitsøy.

- Ikke så koselige bilder men sånn så det ut i dag, skriver Bjarte Espevik på selskapets Facebook-side.

- Heldigvis gikk ingen liv tapt, siden dette skjedde om natten. Båten ble også reddet, og det var ingen tydelige skader på den. Det som vil skje nå er en utsettelse på noen måneder vil jeg tro. Siden oppryddingen av lokalet, brannetterforskningen, papirer og forsikring vil ta en del tid, sier Espevik til kyst.no.

Da brannmannskapet kom fram, stod flammene ut av bygget, og det blåste stiv kuling fra vest.

- Inne i bygget var det både kjemikalier og gass, og en 50 fots stor båt som er under bygging, forteller utrykningsleder Frode Ydstebø til NRK.

I bygget er det også en leilighet, men beboeren der kom seg ut uten skader. Da brannfolkene fra Stavanger kom fram, hadde de fire lokale brannmennene fått kontroll og fått slukket det meste av storbrannen.

- 15 minutter til, så hadde nok alt gått tapt. Dagen derpå er bygget et sørgelig syn innvendig, men båten som er under bygging ser ut til å ha blitt redda, sier utrykningsleder Frode Ydstebø til NRK.