Havbruksakademie har gått til innkjøp av hybridbåten «Campus Blå». Foto: Moen Marin.
Havbruksakademie har gått til innkjøp av hybridbåten «Campus Blå». Foto: Moen Marin.

Valgte hybridbåt: - Vi ønsker å gi elevene opplæring på topp moderne utstyr

Da Havbruksakademiet skulle gå til innkjøp av ny katamaran, var bærekraft, fremtidsrettet og service tre viktige kriterier, forteller rektor Alexander Halsen.

Publisert

- Vi så at hybridbåter var på vei inn, og ansatte i oppdrettsnæringen er generelt bevisste på utslipp og karbon-avtrykk. Det gjorde den nye hybrid-båten fra Moen Marin til et veldig godt valg for oss. Batteripakken på 250kWh gjør at vi stort sett vil drive båten helelektrisk, sier han.

Elektrisk båt som klasserom 

- Vi er et kompetansesenter som må tenke fremover og sørge for godt utstyr til elevene. Det handler både om å få flinke folk til å søke seg hit, og det handler om fremtiden i næringen. Elektriske båter har for øvrig en annen fordel også – de er stillegående. Det er bra når du skal drive undervisning til sjøs!

Hans-Jørgen Eilertsen, som er salgssjef hos Moen Marin sier i en pressemelding at de setter også stor pris på at skolen har gått for en hybrid løsning.

- Grønne og bærekraftige løsninger er fremtiden. Det er derfor viktig at de som skal inn i næringen, får erfaring med relevant og tilgjengelig teknologi allerede i utdanningen.

Utvendig styreposisjon med skjerm og 360 graders kamera. Foto: Moen Marin.
Utvendig styreposisjon med skjerm og 360 graders kamera. Foto: Moen Marin.

Skreddersøm og fokus på HMS

Eilertsen forteller at Moen Marin har gjort en del skreddersøm. Det er lagt til rette for undervisning i styrhuset med ekstra stor sittegruppe og takmontert smarttavle.

Skolen har også vært spesielt opptatt av HMS og gjort mange valg for å få en trygg og sikker båt, som utvendig styreposisjon med skjerm og 360 graders kamera for å få ekstra god oversikt. Den nye hybridbåten er en NabCat 1375 MD El, som har fått navnet «Campus Blå».