En av lokalitetene til Arctic Fish i Dýrafjörður.
En av lokalitetene til Arctic Fish i Dýrafjörður.

Mowi kjøper majoriteten av denne oppdretteren for knappe to milliarder

Mowi har inngått avtale om å kjøpe 51,28% av aksjene i Arctic Fish. Arctic Fish er en av de strøste lakseoppdretterne på Island med lokalisering i Vestfjordene.

Publisert

Arctic Fish ernotert på Euronext Growth Oslo, og prisen er NOK 115 per aksje tilsvarende 1,88 milliarder kr.

Arctic Fish har konsesjoner for 10 ASC-sertifiserte lokaliteter med til sammen 27100 tonn maksimum tillatt biomasse, samt ytterligere 4 800 tonn i søknadsprosess.

Selskapet regner med å slakte 10.600 tonn sløyd vekt i 2022.

- Det islandske lakseventyret har så vidt begynt og står foran en formidabelutvikling og vekst i årene som kommer. Vi er derfor veldig glade for å få muligheten til å være med på dette. Islandske fjorder tilbyr svært gode biologiske forhold for laksen, sier Ivan Vindheim, konsernsjef i Mowi, ifølge en børsmelding mandag ettermiddag.

Mowi skriver de har fulgt Arctic Fish i flere år.

- Arctic Fish sin geografiske tilstedeværelse og kompetente organisasjon passersvært godt med Mowi sin nåværende virksomhet og strategi. Sammen med Mowi og vår verktøykasse samt sterke finansielle posisjon er Arctic Fish og dets andre eiere veldig godt rustet for en attraktiv vekstreise fremover til det beste for lokalsamfunnene, sier Vindheim.

Transaksjonen er betinget av godkjenning av EU-kommisjonen samt noen øvrige ordinære gjennomføringsvilkår. Oppgjør er i kontanter finansiert med Seksisterende trekkrettigheter.