Arctic Offshore Farming er designet for værutsatte områder lenger fra kysten enn tradisjonelle anlegg. I tillegg er den nedsenkbar slik at de unngås lakselus i stor grad.

Techano Oceanlift leverer offshorekraner til akvakultur prosjekt

Techano Oceanlift har levert 2 offshorekraner til Salmars akvakulturanlegg, Arctic Offshore Farming (AOF). Kranene ble installert og satt i drift i løpet av sommeren.

Publisert

Kranene er av DNV-ST-0378 design og inkluderer AOPS & MOPS sikkerhetssystemer. Selskapet skriver i en pressemelding at dette gjør kranene i stand til å arbeide trygt mot eksterne servicefartøyer så vel som intern lasthåndtering.

Techano Oceanlifts tidligere leveranser til AOF inkluderer vinsjer for nothåndtering, kjettingjekker, servicekraner, netkoblinger og en båtslipp for fôrflåten.

I forbindelse med den betydelige utstyrsleveransen har Salmar og Techano Oceanlift inngått en serviceavtale. Ordren går inn i en serie av flere leveranser denne industrien, blant annet også Havfarm og Oceanfarm 1.

- Det er veldig hyggelig å se at vår målrettede satsing på offshore havbruk gjennom årene har båret frukter. Vi bringer vår kompetanse fra den tradisjonelle offshoreindustrien inn i disse nye fremvoksende næringene, noe som gjør dem både tryggere og mer effektive, sier Øystein Bondevik, direktør for forretningsutvikling og salg, i en pressemelding.