Illustrasjonsbilde: Viser arbeid med utlegging av fôrslanger. Foto: AMG

– Vi bryter ikke patentrettighetene

Daglig leder i Hallingplast, Steinar Tragethon sier til kyst.no at de ikke bryter med Arges sitt patent på antistatiske fôrslanger. Han får støtte av Gunnar Hamnvik i Haplast som sier det samme.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dermed kan det se ut som det går mot en mer langvarig strid omkring Arges AS sine patentrettigheter.

Kyst.no meldte i går at Arges AS i forrige uke fikk godkjent sin patentsøknad for antistatiske fôrslanger.

Les:  Patentstrid om antistatiske fôrslanger

Nå har Arges ved daglig leder Bjørnar Bull skrevet brev til to andre produsenter av antistatiske fôrslanger og gjort dem oppmerksom på at deres produkter er kopi av Arges sine produkter, og dermed bryter med deres patentrettigheter. De to er Hallingplast AS på Ål, og Haplast AS på Furuflaten. Men begge hevder at deres produkter bygger på andre prinsipper enn de som Arges produserer, og at de dermed ikke er kopier. Rørene fra Arges forhandles gjennom Ahlsell, mens Hallingplast forhandles gjennom Aqualine og Haplast forhandles gjennom Nofi.

Svært forskjellig

- Etter vår vurdering er dette to forskjellige produkter. Vi har rør med fire striper som skal avlede elektrisiteten, mens Arges sine rør er bygget opp av ulike sjikt som skal avlede den elektriske spenningen som oppstår, forteller Steinar Tragethon i Hallingplast til kyst.no.

Stridens kjerne. Røret i forgrunnen er produsert av patentholder Arges AS. De to andre er produsert av henholdsvis Haplast (bak til venstre) og Hallingplast (bak til høyre). Patentet dekker en eller flere langsgående sektorer som leder strøm ut fra innsiden til utsiden av slangen uavhengig av farge på materiale.(Foto: Arges AS)

Heller ikke daglig leder i Haplast AS, Gunnar Hamnvik er enig med Arges i deres vurdering av at Haplast-rørene er en kopi av Arges-rørene.

- Vi ser svært alvorlig på beskyldningene. Vi har vårt egetutviklet produkt som bygger på andre prinsipper enn Arges, sier Hamnvik til kyst.no. Han forklarer at Haplast har hentet erfaringer fra kraftbransjen og hvordan de jobber med elektrisk spenning og avledning av spenning.

Både Hallingplast og Haplast har svart på henvendelsen fra Arges, der de begge avviser at de kopierer rørene.