Codfarmers logo

Codfarmers og Atlantic med endelig avtale

Etter at det i begynnelsen av juli ble varslet om en mulig sammenslåing av torskeoppdrettsselskapene Codfarmers og Atlantic Cod Farms opplyser selskapene om at det nå er inngått en endelig transaksjonsavtale sammenslåingen av de to selskapene.

Publisert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bytteforholdet mellom partene som ble annonsert 1. juli 2011 har blitt opprettholdt gjennom sluttforhandlingene. I henhold til transaksjonsavtalen skal Codfarmers således tilby én aksje i Codfarmers for 40,3761 aksjer i ACF. Partene forventer at transaksjonen vil bli gjennomført i andre halvdel av september 2011.

Betydning av transaksjonen Codfarmers og ACF forventer ifølge børsmeldingen betydelige industrielle synergier med hensyn til kostnader, kompetanse og markedet, vil bli oppnådd som et resultat av sammenslåingen av de to selskapene. Sammenslåingen vil styrke selskapenes evne til å sette ut mer fisk og opprettholde yngel-, settefisk- og matfiskproduksjonen. Sammenslåingen vil også redusere den biologiske risikoen grunnet den geografiske spredningen av fasiliteter.

De hevder videre det sammenslåtte selskapet vil ha en vesentlig større tyngde i markedsarbeidet mot store europeiske kunder.

Kontor i Oslo Hovedfunksjon for ledelse og salg/markedsføring vil bli lagt til Oslo, mens den operative ledelsen for det sammenslåtte selskapets biologiske produksjon vil forbli i nærheten av produksjonsanleggene. Det forventes at transaksjon vil medføre reduserte driftskostnader for det sammenslåtte selskapet.

Økt aksjekapital Aksjekapitalen i Codfarmers vil bli forhøyet med 16,8 millioner kroner ved utstedelse av 16,9 millioner nye aksjer i Codfarmers som vederlag for tilbudet forutsatt at tilbudet blir akseptert for alle aksjene i ACF.

Nytt styre Et nytt styre i Codfarmers som reflekterer den nye aksjonærstrukturen vil bli valgt på den ekstraordinære generalforsamlingen. Valget vil ha virkning fra gjennomføringen av transaksjonen. Harald Dahl vil bli CEO i det sammenslåtte selskapet.

Om ACF - ACF er, sammen med Codfarmers, en ledende aktør innen torskeoppdrett i Norge. ACF har totalt 28 lisenser og har sine produksjonsanlegg for yngel, settefisk og matfisk på Sunnmøre. Strategien til ACF har vært å etablere en vertikalintegrert verdikjede og således oppnå kontroll over hele verdikjeden, fra rognkorn til ferdig prosessert produkter, skriver Codfarmers i børsmeldingen. ACF og dets datterselskaper har totalt rundt 40 ansatte.