Mest lønnsom

Finnøy Fisk AS står trolig for årsbeste når det gjelder økonomiske prestasjoner i 2014.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Gustav-Erik Blaalid

Driftsmarginen ble hele 68 prosent, noe som må være årsbeste for norsk laksenæring i 2014. Daglig leder, Ketil Nåden, sier i en kommentar til Norsk Fiskeoppdrett/kyst.no at det gode resultatet skyldes  flere forhold. Ikke minst at Marine Harvest eier 45 prosent av aksjene i Finnøy Fisk, og at man derfor drifter noen lokaliteter nærmest i samdrift med Marine Harvest slik at man får optimal utnyttelse av kapasitet og utstyr.

- I tillegg har det mye å si at vi er en gjeng erfarne og stabile folk, og at vi er aktive eiere, sier Ketil Nåden. Selv har han vært med siden 1978 da han som 16 åring dannet Finnøy Fisk sammen med sin far.

- Etter 35 år i bransjen har jeg vært med på det meste. Vi startet med små merder laget av tre, humrer Ketil Nåden som trolig kan smykke seg med tittelen mest lønnsom. Også i 2013 gjorde Finnøy Fisk det skarpt.  Da ble driftsmaringen 63 prosent på selskapets to konsersjoner.

Nøkkeltall Finnøy Fisk AS   2014   2013
Omsetning i mill.kr    44,6    37,6
Driftsresultat i mill.kr    30,2    23,7
Resultat før skatt i mill. kr    30,3    24,7

Resultatgrad (%)

EK andel (%)

     68

     41

     63

     49

Vil unngå kjemikaliebruk

Ifølge Ketil Nåden har de ikke hat uhell eller driftsmessige problemer av nevneverdig grad. Fiskehelsen er, og har vært god. Lusesitasjonen tar de på største alvor, men vil helst ikke bruke kjemikalier.

I fjor hadde vi to kjemikalie-avlusninger. Ellers bruker vi så mye rensefisk som mulig