Sushi NM gikk av stabelen i helgen

Lørdag ble den norske delfinalen i Global Sushi Challenge arrangert i Oslo, der elleve deltakere fra ulike restauranter i Norge kjempet om den gjeve tittelen og sjansen til å reise til Tokyo for å representere Norge i Global Sushi Challenge finalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Norges representant i Global Sushi Challenge i Tokyo ble Mark Jayson fra Alex Sushi Oslo.

Global Sushi Challenge arrangeres i 14 ulike land. Vinneren i hvert land inviteres til Tokyo for å delta i finalen 25. november. Dette er den første globale sushikonkurransen som blir arrangert noensinne.

Vinneren ble Mark Jayson Subia fra Alex Sushi i Oslo.

- Det er en ære å skulle representere Norge i Global Sushi Challenge. Nivået var skyhøyt og jeg er strålende fornøyd, forteller den fornøyde vinneren i en pressemelding.

Konkurransen på Kulinarisk Akademi har vært i japansk sushitradisjon, hvor de har måttet «vise sin kunnskap og teknikk i bruk av råvarer, visuell prestasjon, hygiene og smak.»

Norges sjømatråd er spente på hvordan den norske finalisten vil gjøre det i Tokyo.

- Norsk laks er en anerkjent råvare i et globalt sushimiljø og blir sett på som det aller ypperste som er å få tak i. Det er nok også derfor vi opplever svært sterk vekst i lakseeksporten. I september eksporterte vi laks for 4,3 milliarder kroner. Det er en økning på 22 prosent sammenlignet med september i fjor. Det hadde jo vært gøy om Norge får verdens beste kokk i tillegg til verdens beste laks, sier Henrik V. Andersen i en pressemelding. Andersen er Norges sjømatråds fiskeriutsending i Japan og Korea.

I dommerpanelet satt Wenche Andersen fra TV2s God Morgen Norge, Jostein Medhus fra Kulinarisk Akademi, finalist i Bocuse d'Or, Sebastian Myhre og de to japanske mestersushikokkene Masayoshi Kazato og Turu Ota.

De øvrige deltakerne i sushi-konkurransen var:

  • Sergey Pak (Nama Sushi & Noodles, Bergen)
  • Rune Irgens (Kystens Hus, Tromsø)
  • Marcin Jasiura (Barekoza, Kragerø)
  • Liang Ge (Lille-Asia,Oslo)
  • Jose Luis Gregorio Rojas (Kokoro Norge, Oslo)
  • Vladislavs (Sabi Sushu Kvadrat, Stavanger)
  • Vladimir Pak (Sabi Sushi, Stavanger)
  • Stig Harris Fagerholt (Gastronomisk Institutt)
  • Pham Thanh Phong (Aiko Sushi, Odense, Danmark)
  • Gabor Vellai (Hanami, Oslo)

Vinnermenyen til Mark Jayson Subia såg slik ut. Foto: Norges Sjømatråd

 

Konferansier Arne Hjeltnes og Norge-sjef Lisbeth Bjørvik Hansen gleder seg over å være i gang.  Foto: Norges Sjømatråd

 

Dommerne Kazato san og Jostein Medhus følger nøye med. Foto: Norges Sjømatråd

Konferansier Arne Hjeltnes og Norge-sjef Lisbeth Bjørvik Hansen gleder seg over å være i gang.  Foto: Norges Sjømatråd

 

Dommerne Kazato san og Jostein Medhus følger nøye med. Foto: Norges Sjømatråd