Odd Steinsbø
Odd Steinsbø

Oppdrettspionér fikk Kongens fortjenstmedalje

Odd Steinsbø har vært en sentral aktør både i utviklingen av norsk fiskeoppdrettsnæring og med merkevarebyggingen i utlandet. Han har fått tildelt Kongens fortjenstmedalje.

Publisert
Odd Steinsbø. Foto: Biomar
Odd Steinsbø. Foto: Biomar

- Vi gratulerer Odd Steinsbø med Kongens fortjenstmedalje - etter 40 års betydelig innsats for den norske fiskeoppdrettsnæringa og markedsføring av merkevaren Norsk Laks, skriver Biomar i en pressemelding. Odd Steinsbø har vært en sentral aktør både i utviklingen av norsk fiskeoppdrettsnæring og i arbeidet med å gjøre norsk laks til Norges mest kjente merkevare over hele verden.

Mens andre aktører var pionerer i selve oppdrettsvirksomheten, har Odd Steinsbø vært en pioner og avgjørende aktør i blant annet organisering, administrasjon, salg og markedsføring av den norske laksen.

Steinsbø har vært en pådriver for havbruksnæringen, og med den har verdiskapningen og bosettingen langs kysten økt betraktelig.

Steinsbø og Fiskeoppdretternes Salgslag (FOS) tok allerede i 1979 initiativet til den aller første oppdrettsmessen, Fiskeoppdrett, som senere skiftet navn til Aqua Nor, og som foregår i Trondheim. Dette er nå den største og viktigste møteplassen for hele verdens akvakultur- og fiskeoppdrettsnæring.