Stortinget

300 oppdretts-motstandere samles i dag

I ettermiddag arrangeres det store oppropet mot dagens oppdrettsdrift utenfor Stortinget. På Facebookgruppen til arrangementet meldes det at over 300 mennesker stiller.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Linn Therese Skår Hosteland

For et par uker siden ble det annonsert for oppropet på sosiale medier og tema har fått mye oppmerksomhet i forkant av arrangementet. Hovedbudskapet til oppropet er blant annet at alt oppdrett av laks skal inn i lukkede merder i løpet av de kommende årene.

Les også: Stor markering mot oppdrettsnæringen

I helgen meldte også Facbookgruppen Stor markering mot oppdrettsindustrien, at det ville komme appeller fra blant annet Siri Martinsen (NOAH), Jon Eikemo, Rasmus Hansson (Miljøpartiet de grønne), Kurt Oddekalv (Norges Miljøvernforbund), Per Inge Østmoen (Oslo Sameforening) og Heikki Holmås (Sosialistisk Venstreparti).

Rasmus Hansson. Foto: Monica Alvdahl.

Da kyst.no kontaktet Rasmus Hansson angående hans appell tirsdag, fortalte han at det enda ikke var avklart om apellen skulle holdes.

- Vi er for slike store markeringer, men vi vurderer enda om vi skal holde en apell. Dette fordi det enda er usikkert hvem som stiller, sa han.

- Dersom jeg stiller vil appelen omhandle problemstillingen rundt at norsk fiskeoppdrett må løse miljøproblemene før videre vekst. Det er i dag såpass stor enighet i at lus, rømming, miljøpåvirkninger og til dels dårlig fiskevelferd er noe som utvikles i takt med økt volum, sier han.

Heikki Holmås skriver i en SMS til kyst.no at han vil legge frem krav til næringen og lignende, og at disse blir klart til apellen i løpet av dagen.

Markeringen vil finne sted klokken 15.30 i ettermiddag.