- Hvem er Roald Dahl Jr?

Kurt Oddekalv svarer på kritikken fra Roald Dahl Jr: - Hvem er disse folkene som kritiserer mitt 20 -årige arbeid med og mot oppdrett, spør han.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Linn Therese Skår Hosteland

- Hva er dette?, spør han videre etter å ha mottatt Roald Dahl Jrs uttalelser om apellen utenfor Stortinget onsdag i forrige uke. Ifølge Dahl trakk både han og andre seg fra markeringen på grunnlag av at Oddekalv fikk tale. Han kom også med sterk kritikk av Oddekalvs synspunkter og mangel på fornyelse.

Les også: - Oddekalv ødelegger

- Det eneste jeg vet at der var noen som ikke hadde god samvittighet og trakk seg fra talerlisten! Skulle jeg felle noen tårer for disse dårene?, spør Oddekalv kyst.no.

- Jeg fikk 3-4 ganger spontanapplaus og da er jeg fornøyd. At «luselakse-expertene» ikke kan oppdrett og kjemi, er ikke min feil. Vet ikke hvem de er og hva de gjør for laksen? For alt jeg vet kan Roald Dahl Jr være en av oppdretternes venner, skriver Oddekalv.

På sosiale medier spres nå kritikken fra Dahl hyppig i både næring, blandt motstandere og villaksentusiaster. Det spørres om man har behov for «interne krangler». Men Oddekalv får også mye støtte på disse forumene.

- Oddekalv holdt en strålende appell. Det var generelt god stemning og kick-off i Oslo var en fin begynnelse på en serie markeringer. Samarbeidet var glimrende, og vi er strålende fornøyd med progresjonen som stadig pågår, skriver Elisabeth Agnethe Olsen, en av pådriverne for markeringen i en kommentar til artikkelen.