Kurt Oddekalv

Miljøgiftdokumentar sprer seg

Kurt Oddekalvs europeiske svertekampanje mot norsk oppdrettslaks har begynt å bære frukter. Den franske miljøgiftdokumentaren spres når til flere land.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I november sendte Fransk TV 2 en oppdrettskritisk dokumentarfilm som blant annet hevdet at norsk oppdrettslaks var farlig å spise på grunn av høyt miljøgiftinnhold. Lederen i Norges Miljøvernforbund, Kurt Oddekalv stod sentralt i dokumentarfilmen som ble sett av millioner. Ifølge miljøvernforkjemperen spres nå den oppdrettskritiske dokumentaren til flere land.

Les også: - De franske kundene er redde

Les også: - Mer alvorlig enn fremstilt

– Filmen er blitt vist på kanalen RTL i Tyskland i helga og den er vist på Færøyene. Og rettighetene er solgt både til Sverige, Danmark og Norge, sier Oddekalv til Folkebladet.

Han har allerede fått flere reaksjoner etter den ble vist i Tyskland.

– Flere journalister har allerede tatt kontakt. For å si det enkelt har jeg flyttet kampanjen for tette anlegg i oppdrettsnæringen utenlands. Vi har nådd så langt vi kan i det korrupte Norge der alle kjenner alle.

Han hevder filmen har blitt sett av nærmere åtte millioner mennesker i Frankrike, og sier at han har vært på Fransk TV hele seks ganger.

Les også: - Ikke noe uvanlig trendskifte i Frankrike,

FHL er oppgitt over Oddekalvs svertekampanje i utlandet.

– Kurt Oddekalv gjør det han har trua med i flere år, å sverte næringa i utlandet. Men det han faktisk gjør er å sverte tusenvis av ansatte etter kysten som produserer sunn norsk mat. Jeg synes det er synd at han kommer med en rekke påstander på TV uten at det er sannhetsgehalt i det, sier kommunikasjonsdirektør Are Kvistad i FHL til Folkebladet.

Les også: Tror på bedring i Frankrike

Les også: - Giftfri mat er en illusjon