Oddekalv aksjonerte mot Lerøy

Torsdag formiddag aksjonerte Norges Miljøvernforbund, med Kurt Oddekalv i spissen mot Lerøy på Bontelabo i Bergen. Miljøforkjemperen møtte stengte dører hos oppdrettsgiganten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kurt Oddekalv. Foto: Øyvind Sjøthun Røen

Forrige uke politianmeldte Norges Miljøvernforbund seks oppdrettsanlegg til politiet. Torsdag formiddag bestemte miljøforkjemper Kurt Oddekalv seg for å aksjonere mot Lerøy AS ved Bontelabo.

Han hadde med seg flere regnbueørret og ville inn og konfrontere ledelsen og vise dem hvordan fisken ser ut.

– De vil ikke møte deg og de vil ikke ha fisken inn på kontoret. Det er beskjeden, sier vedkommende som er satt til å passe døren ifølge Bergensavisen.

– Jeg synes de er feige. De må tørre å møte oss. Rømt regnbueørret representerer en trussel mot villaksbestand, sier Oddekalv.

I følge Fiskeridirektoratet skal om lag 120.000 fisk har rømt fra syv oppdrettsanlegg i Hordaland etter ekstremværet «Nina» herjet i fylket tidligere denne måneden.

– Vi kan ikke stå og se på at rømt regnbueørret går opp i elevene og roter til eggene til villaksen. Ledelsen må ansvarliggjøres. De kan ikke slippe unna med å betale 50 kroner i dusør for rømt fisk.