Markering utenfor stortinget

– Oddekalv ødelegger

At han fikk komme med apell under onsdagens markering førte til sviktende oppmøte, sier Roald Dahl Jr.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Linn Therese Skår Hosteland

I følge Dahl var det max 150 personer som stilte opp på markeringen utenfor Stortinget på onsdag.

Les også: 300 oppdretts-motstandere samles i dag

- Dette er langt unna det vi kunne fått til, og årsaken var en konflikt i den arbeidsgruppen som ble nedsatt i forkant, sier han.

Han forteller at Karen Frivik fra tidligere Dyrevernalliansen var en av flere initiativtakerne, og at hun åpenbart er veldig glad i Kurt Oddekalv.

Les også: Å utestenge en deltaker var uaktuelt

Markeringen utenfor stortinget Foto: Roald Dahl Jr.

- Uten noen som helst godkjennelse eller fullmakter kontaktet hun "Køddekalven" tidlig i vår, og lovet han plass som appellant under denne markeringen. Det reagerte vi andre på, ingen av oss ønsket at Kurt Oddekalv skulle få holde en appell. Kurt har vist en rekke ganger at han ikke kan oppføre seg i slike sammenhenger, og ikke minst så er vi drittlei kreftpratet hans om laksen, sier Dahl.

Han mener at Oddekalv ikke lenger “følger med i timen” og at han de siste fem årene har stått på stedet hvil med sitt budskap uten noe fornyelse.

Les også: Hvem er Roald Dahl Jr

- Onsdag gikk halvparten av hans taletid nettopp på hvor kreftfremkallende laksen er, og ikke minst hvilken fantastisk innsats han har gjort blant annet ovenfor Kina når det gjelder boikott av norsk oppdrettslaks og nevnte ingenting om Nobels Fredspris. Han hevdet igjen at all oppdrettslaks som selges i butikk har enten hatt ILA eller PD. Dette lavmålet ønsker ikke vi andre å assosiere oss med, det finnes så mange andre områder som det er langt viktigere å kunne si noe om. Han er mer interresert i å lage bråk enn å tale saken, påpeker Dahl.

Ordlyden i markeringen, «STOR MARKERING MOT OPPDRETTSINDUSTRIEN», mener Dahl også var villedende.

- Vi er ikke mot oppdrettsindustrien, men snarere kritisk til dagens drift og havbruksforvaltning. Næringen kan bade to og tredoble seg den, men da må den inn I lukkede anlegg og skilles fra fisken rundt, sier han.

- Jeg er opptatt av å være løsningsorientert og utvikle næringen, noe jeg tror også næringen har begynt å se også, sier han.

Jens Olav Flekke, Nils Kvisgård og Dahl var noen av de som trakk seg fra merkeringen, mens Karen Frivik overtok arrangementet med noen kontakter fra Nord-Norge.