1000 glade laks til Tyskland

Eksportutvalget for fisk gir bort 1000 hele ferske laks til tyske kokker for at de skal få førstehåndskunnskap om hvordan den allsidige fisken kan tilberedes.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kampanjen er et samarbeid med det tyske kokkeforbundet (VKD). Den retter seg både mot kokker i utdanning og etablerte matkunstnere, melder Eksportutvalget for fisk.

Kvalitet og tilgjengelighet - Gjennom å informere om hva som er kvalitetskriterier for god laks, hvordan den er oppdrettet og ved å gjøre fisken lett tilgjengelig tidlig i utdanningen, ønsker vi å skape et fortrolig forhold til norske sjømatprodukter, sier Tove Sleipnes. Elevene får lære å filetere fisken, og vil få tips og råd til hvordan hel, fersk fisk kan brukes i matlagingen. Hver elev som gjennomfører undervisningen mottar et diplom fra EFF. Deretter blir listen over elever offentliggjort i en reportasje på hjemmesidene til VKD og til Küche, i tillegg til papirversjonen av magasinet Küche.