130 på møter om hygieneregler

I alt 130 deltakere har vært med på FHLs informasjonsmøter i Tromsø og Ålesund om de nye reglene for trygg matproduksjon, den såkalte "hygienepakken", melder FHL.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Møtet i Ålesund i januar samlet 80 deltakere, mens det var i overkant av 50 på møtet i Tromsø 11. februar. - Denne gode responsen er gledelig og viser at våre medlemsbedrifter er svært opptatt av å følge det nye regelverket som trår i kraft i løpet av april i år. For virksomhetene kan deler av bestemmelsene virke komplisert, men det er viktig å sette seg inn i reglene siden de berører alle næringsaktører som produserer sjømat, sier Gunn Harriet Knutsen som er rådgiver i avdeling for helse og kvalitet i FHL. Hygienepakken, som blant annet vil erstatte fiskekvalitetsforskriften, trer i kraft fra 26. april 2008. Den viktigste endringen er at dagens detaljerte krav til helsemessig trygg mat erstattes av målstyrte formuleringer i hygienepakken. Virksomhetene får flere muligheter til å ha velge egne løsninger, men også ansvar for å dokumentere at mattryggheten er ivaretatt. Virksomheter som oppfyller kravene i fiskekvalitetsforskriften og er godkjent i dag, vil også oppfylle kravene i hygienepakken.