Kari Merete Griegel NSL

25 år med Norgesmesterskap i røkt og gravet laks og ørret.

Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) har siden 1990 arrangert Norgesmesterskapet i røkt og gravet laks, og er nå klare for årets arrangement.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- I starten ble det kun konkurrert i klassene kaldrøkt og gravet laks. Senere kom klassen varmrøkt laks og kaldrøkt ørret med, og i 2003 ble det også åpnet for konkurranse i en åpen klasse. I åpen klasse kan alle konkurrere med røkt, gravet eller marinert laks eller regnbueørret. Produktet må være beregnet på konsum uten videre bearbeiding. Kaker, pateer eller andre farseprodukter vil ikke falle inn under denne klassen, sier Kari Merete Griegel, Fagsjef Innland i NSL i pressemelding.

Cirka 30 sjømatbedrifter har deltatt i konkuransen i snitt, de siste årene.Fristen for påmeldingen går ut denne uekne, men premieutdelingen vil foregå under AquaNor i Trondheim Spektrum den 20.august. 

Påmeldingsfristen for årets konkurranse er førstkommende onsdag den15 april.Detaljerte opplysninger om deltagelse og regelverk finnes på NSLs hjemmeside. .