
80 permiterte på ubestemt tid hos Norway Seafoods
Filetavdelingen hos Norway Seafoods, har strevd med permitteringer gjennom hele fjoråret og har ifølge Lofotposten, hele 80 permitteringer på ubestemt tid.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Men ferdigvareavdelingen er stabilt bemannet, melder Vol.no.
- Vi pakker produkter som allerede er frosne, og derfor ikke er like sårbare i forhold til råvaretilgangen, forklarer Bård Starheim, produksjonsleder i ferdigvareavdelingen, til Vol.
- Vi har lansert singelfrossen torskeloins og frosne terninger av laks og torsk, forteller han. I sistnevnte produkt er laksen i hovedsak fra Nordlaks.
I år ligger det an til at 2.500 tonn ferdigprodukter vil gå ut fra Norway Seafoods lokaler på Melbu. Dette tilsvarer ca 650 000 måltider. Markedet er primært USA, Norge, Sverige og Finland. Det meste er skinn og beinfritt, foruten ferskpakket skreiside, som selges med skinnet på.
At ferdigvareavdelingen har høyt og jevnt trykk, kan også slå ut positivt for filetavdelingen. I perioder med stor produksjon, kan det være aktuelt å hente inn personale fra filetavdelingen, dersom de har overkapasitet.
- Så langt i høst har det ikke vært mer enn noen dager permitteringer. Det er bra for oss, men går dessverre på bekostning av anlegget i Stamsund, sier Starheim.