Rømt oppdrettslaks fra Etneelva, rømming

Advarer mot å spise rømt fisk

Fiskeridirektoratet melder om at fisken som rømte fra Høysteinen har blitt behandlet med Splice i senere tid og fraråder folk å spise fisk fanget etter 19. desember.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I samband med innmelding om rømming frå lokaliteten Høysteinen ved Varaldsøy, har Marine Harvest Norway AS opplyst at fisken i anlegget vart medisinert med slice i perioden 19.-26. desember.

Mattilsynet opplyser at tilbakehaldstida i dette tilfellet er 20-25 dagar. Laks som er fiska i perioden etter 19. desember 2014, bør difor ikkje konsumerast. Mattilsynet kan kontaktast for fleire opplysingar om regelverket.

Oppdrettsselskapet har etablert ei ordning med betaling for rømt fisk. Opplysingar om denne ordninga kan ein få ved å vende seg til Marine Harvest Norway AS.