AGD påvist på Lerøy-lokaliteter
Lerøy Seafood har fått påvist amøbegjellesykdommen (AGD) på flere av selskapets lokaliteter i Hordaland.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Siden de første funnene av amøbegjellesykdommen dukket opp i september i år, har sykdommen spredt seg til flere anlegg langs de sørlige delene av Norge. Nå har også Lerøy Seafood Group fått sykdommen på noen av sine anlegg i Hordaland.
- Mot slutten av tredje kvartal ble AGD (amøbisk gjellesykdom) bekreftet på noen av konsernets lokaliteter i Hordaland, skriver Lerøy Seafood Group i dagens kvartalsrapport.
Tilfredsstillende resultater
Lerøy melder imidlertid om at behandlingen har gitt tilfredsstillende resultater og legger slikt sett ikke noe mer dramatikk i dette.
- Lokalitetene har blitt behandlet med hydrogen peroksid med tilfredsstillende resultater, skriver selskapet videre.
Les også: Amøbegjellesykdom sprer seg

- Må behandles tidlig
Tor Atle Mo ved Veterinærinstituttet var blant dem som påviste sykdommen i september. Han mener oppdretterne må være obs på å behandle så tidlig som mulig for å unngå spredning.
- Sykdommen er svært alvorlig og gir oftest 10-20 prosents dødelighet. Men gjør man ikke effektive tiltak er det ikke uvanlig at man får over 80 prosents dødelighet. Og da skjønner man selv hvor store tallene blir, sa Mo under Produktivitetskonferansen nå I november.
Les også: - AGD har stor temperaturtoleranse
Les også: FHF lanserer AGD-prosjekt