
Anbefaler gravide å spise mer fisk
Myndighetene i USA oppfordrer nå gravide kvinner og små barn, til å spise mer fisk som har lavt kvikksølvinnhold, to til tre ganger i uken.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Tidligere fikk denne gruppen beskjed om å begrense forbruket av fisk som den inneholdt metylkvikksølv, som kan føre til hjerneskade. The Food and Drug Administration (FDA) publiserte nylig en ny forskning som viser at 21% av amerikanske gravide kvinner ikke har spist fisk den siste måneden. Mange av de som spiste fisk fikk i seg færre enn to gram i uken.
- Å ikke spise fisk er faktisk skadelig for en persons helse. Fisk inneholder mange sunne oljer, som for eksempel omega-3 fettsyrer. Enkelte studier viser også at fiskeoljer kan være sunt for en babyens hjerne. Studier viser også at fiskeoljer kan bidra til å forebygging av kreft, depresjon, astma og mer. Fisk er også rik på protein og viktige næringsstoffer, skriver The west side story.
Fisk med lave nivåer av kvikksølv er blant annet: sei, laks, hermetisert lys tunfisk, tilapia, steinbit og torsk.