Andreas Viestad til Lofoten
I dag starter innspillingen av en ny episode i TV-serien New Scandinavian Cooking. Denne gangen er det fokus på steinbit, breiflabb og Skrei og opptakene foregår i Lofoten. Eksportutvalget for fisk (EFF) samarbeider med Nett-TV om serien.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
-Dette er en unik arena for å fortelle historier om Norsk Sjømat til et bredt publikum, og dessuten vise Norsk Sjømat som råvare i moderne retter, sier markedskonsulent Karin Olsen i EFF. Frontfiguren i New Scandinavian Cooking, Andreas Viestad, reiser rundt med sitt mobile kjøkken og lager mat av norske råvarer i norske omgivelser, samtidig som han forteller gode norske historier. I denne episoden skal han lage grillspyd av steinbit og breiflabb på kaien i Henningsvær og han tar også turen innom Ørsnes utenfor Kabelvåg og lager "rød og gul" Skrei. En del av denne episoden skal handle om VM i skreifiske. Hvert år kommer fiskeentusiaster fra inn- og utland til Svolvær for å delta i en av Europas største fiskekonkurranser. Andreas Viestad skal selv delta i verdensmesterskapet. New Scandinavian Cooking er i utgangspunktet produsert for amerikanske seere, men nå ønsker stadig flere land å sende den populære serien. Kina, Italia, Tyskland, England og Finland har allrede sikret seg rettighetene til programmene.