Arild Kollevåg er ny miljørådgiver i Fishguard

- Stor etterspørsel etter miljøundersøkelser har resultert i at Fishguard har utvidet sin kapasitet og kompetanse med å ansette Arild Kollevåg som Miljørådgiver, skriver Fishguard i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Daglig leder i Fishguard, Geir Olav Melingen, tror at etterspørselen etter miljøtjenester har økt fordi oppdretterne er blitt mer bevisst på de ulike faktorene som kan forbedre produksjonen.

- Flere og flere ser verdien av å kartlegge miljøforholdene ved oppdrettslokaliteten. En riktig plassert lokalitet med gode miljøundersøkelser legger til rette for optimal produksjon med god tilvekst og god fiskehelse. Hvis oppdragene fortsetter i samme tempo som nå kommer vi til å se etter flere personer til å dekke denne tjenesten, sier Melingen.

Arild Kollevåg er ny miljørådgiver i Fishguard. Foto:Fishguard

Arild Kollevåg er utdannet fiskehelsebiolog og har lang fartstid fra selskapene Intervet Norbio og Essentia. Strilen kommer til Fishguard fra jobben som kvalitetsleder i vaksineselskapet Provacc. Hans første jobberfaring etter endt utdanning var fem år i selskapet Aqua Lab i Bergen, som ble en del av Fishguard høsten 2012.

- Arild har bred erfaring fra næringen, spesielt innen fiskehelse, vaksine og Global G.A.P-revisjoner. Alle kunder som har Global G.A.P skal hvert år ha en interngjennomgang og denne tjenesten kan vi nå tilby, når vi har vært så heldige å få Arild med i teamet vårt, sier Melingen.

Kollevåg kommer til å være stasjonert ved hovedkontoret i Bergen, men vil den første tiden ha et tett samarbeid med Miljøansvarlig i Fishguard avd. Måløy, Jan Arne Holm.

- Det kommer til å bli mye praktisk feltarbeid når jeg nå tar fatt på jobben med å utføre miljøundersøkelser og strømmålinger, noe jeg er både vant med og trives godt med. Samtidig har jeg gjennom alle mine stillinger hatt utstrakt kundekontakt og kundeoppfølging siden det har vært en del av mine sentrale oppgaver, sier Kollevåg.