Fiskeriminister, Elisabeth Aspaker

Aspaker åpnet Sjømathuset

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker åpnet i dag det nye Sjømathuset til Lerøy og Norgesgruppen. Bare i år skal det produseres 45 millioner sjømatmåltider her.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Norgesgruppen og Lerøy betegner Sjømathuset som Norges største og mest innovative anlegg for fersk fisk og sjømat, som inkluderer ferdigpakket fisk, løsvekt og sushi, skriver Handelsbladet.

Henning Beltestad betegnet sjømathuset som Europas mest moderne. Foto: Kyst.no

– Dette er en revolusjon innenfor fersk fisk-distribusjon. Dette er Europas mest moderne og komplette anlegg for fersk distribuert sjømat, sa konsernleder Henning Beltestad i Lerøy under åpningen i dag.

Sjømathuset er et partnerskap mellom Lerøy Seafood Group og Norgesgruppen, med Lerøy som eier og driver og Norgesgruppen som eneste kunde. Målsetningen er klar fra begge partnere: Øke konsumet av sjømat i den norske befolkningen.

Sjømathuset har 111 ansatte og en estimert omsetning på 450 millioner kroner. Det forventes å komme opp i et volum på 45 millioner sjømatmåltider i 2014, og målet er 50 millioner i 2015.

– Det gleder meg at bransjen er så på hugget når det gjelder sjømat. Jeg håper dette kan bidra til at sushi blir like populært som taco på fredagskvelden, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker, som stod for den offisielle åpningen. Men i stedet for å klippe snoren, var det oppskjæring av sushi som markerte starten for Sjømathuset.