
Ble norgesmester med laks som hovedrett
Ålesund: Erling Sunndal (bildet) ble fredag ettermiddag kåret til norgesmester i kokkekunst under Matfestivalen i Ålesund. Menyen besto blant annet av laks som hovedrett.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
![]() |
NM vinnerne i kokkekunst . Fra v.: Kari Innerå fikk bronse, Erling Sunndal ble gullvinner, mens Bjørn Cameron Alexander fikk sølv. |
Foto: Gustav-Erik Blaalid |
Det er andre gangen Erling Sunndal kan smykke seg med tittelen Norgestermester i kokkekunst. Sunnmøringen svinget denne gangen opp med en forrett bestående av sitrusbakt reinsdyr. Til hovedrett laget han lettstekt sukkersaltet laks, og desserten besto av karamelliserte arme riddere.
Erling Sunndal kommer opprinnelig fra Herøy i Møre og Romsdal og var så absolutt på hjemmebane etter jubelen i Sunnmørshallen å dømme da dommernes kjennelse ble offentliggjort. Sunndal jobber til daglig som kjøkkensjef ved Flavours i Oslo. Forrige gang han vant NM-tittelen var i 2000. Hans medhjelper under årets konkurranse var Sjur Heggem.
Tittelforsvareren fra 2004, Bjørn Cameron Alexander, klarte neste å gjenta bragden fra i fjor. Men i år måtte han ta til takke med sølvplass i den 12 mann og kvinner store finalen. Kari Innerå tok bronsemedalge og tredjeplass. Hun jobber ved Gastronomisk Institutt i Stavanger.
Dommerpanelet består av profilerte kokker: Sven Erik Renaa, Steffen Engelhard, Gissur Gudmundsson, Trond Moi, Stian Haugnes, Johan Slettvåg Hoel og Sigmund Hansen. I tillegg hart Steinar Lindstrøm bidratt med sin kompetanse. Kyst.no snakket med Trond Moi i dommerpanelet. Han kommenterte konkurransen slik:
- Utrolig høyt og jevnt nivå. Dette blir vanskelig, og spennende, smilte han.
De øvrige deltakerne i årets NM i kokkekunst var:
Jørn Andrè Dahl, kjøkkensjef ved Nannestad VGS.
Siv Hilde Lillehaug, kokk ved Finnholmen Brygge i Henningsvær.
Anders Isager, kokk ved Bølgen & Moi i Stavanger.
Jens Tore Ø. Mandal, kokk ved Rica Nidelven i Trondheim.
Anders Jørgensen, kokk ved Restaurant Victor I Oslo.
Geir Magnus Svae, kjøkkensjef ved Tyrifjorden Hotell i Vikersund.
Anders Sjøblom, kjøkkensjef ved Restaurant Ylajali i Oslo.
Willy Solvang, kjøkkensjef ved Aak hotell.
Tommy R. Raanti, kjøkkensjef Timbuktu Bar & Restaurant i Stavanger.