Bocuse læres opp i kongekrabbe

Norsk kongekrabbe ble 25.januar fløyet inn fra Varanger da Eyvind Hellstrøm dro på besøk til selveste kokkekongen Paul Bocuse for å lære ham å tilberede dette fantastiske råstoffet.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kongekrabben fra nord er sammen med norsk kveite valgt ut som råstoff til Bocuse d?Or, det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst, som braker løs om akkurat et år. Kongekrabben er et nytt, spennende og smakfullt produkt, og den utløser skaperkraften hos kulinariske kokker. Imidlertid er kongekrabbe et så nytt råstoff at Bocuse d?Or-organisasjonen ønsket å få en introduksjon til de alllsidige bruksområdene før selve konkurransen. Dette skal gjøre dem i stand til å gi gode retningslinjer til de 24 deltakerne som om ett år skal knives om å bli verdens beste kokk.  

Hellstrøm demonstrerte og forklarte for de oppmøtte kokkene og journalistene hvordan man håndterer kongekrabben, hvordan krabbekjøttet reagerer på ulike temperaturer og hvordan det kan kokes, stekes og tilberedes. Paul Bocuse og hans kokke-brigade var imponert over den saftige konsistensen og det smakfulle krabbekjøttet. Kveita ble også vist frem for de franske kokkene, og de viste entusiasme for historiene om Gudekveita og om nord-norsk fiskelykke.