
Cargills oppkjøp av Ewos er fullført
- Cargill starter en ny epoke innen akvakultur gjennom fullføringen av Ewos-transaksjonen. Avtalen markerer inngangen i laksefôrnæringen og utvider tilstedeværelsen i global akvakultur, melder selskapet.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Gjennom oppkjøpet av Ewos, en global leder i laksefôr, for 1,35 milliarder euro, innleder Cargill en ny epoke i å møte verdens etterspørsel etter proteiner. I august inngikk Cargill en avtale med Altor Fund III og Bain Capital Europe III om å kjøpe Ewos. Avtalen ble fullført i dag etter at alle nødvendige myndighetsgodkjennelser er gitt, melder selskapet i en pressemelding.

Selskapet skriver at behovet for protein forventes å vokse med 70 prosent over hele verden innen 2050, og oppdrettsfisk er en av løsningene for å møte dette behovet. Cargill og Ewos vil sammen spille en viktig rolle i dette voksende og viktige markedet. Oppkjøpet gjør Cargills virksomhet innen dyreernæring til en ledende aktør i den voksende laksefôrnæringen, et av de mest avanserte og profesjonelt styrte segmentene i global akvakultur.
- Kombinasjonen av Cargill og Ewos er en fantastisk historie om langsiktig vekst, sier Cargills visepresident, Joe Stone.
- Vi skaper den globale lederen innen akvakulturernæring for å muliggjøre FoU i verdensklasse og vil levere innovative produkter og løsninger som vil skape muligheter for bransjen, kundene og våre ansatte gjennom felles verdier som vil drive vekst i selskapet vårt, fortsetter han.
Lager lederteam
Ewos konsernsjef Einar Wathne, vil fortsette i lederrollen sin under Cargills eierskap som President for virksomheten Cargill Aqua Nutrition. Wathne vil lede enheten fra Bergen og utgjøre en del av lederteamet i Cargill Animal Nutrition, sammen med Presidenten for virksomheten Cargill Feed & Nutrition, Sarena Lin, og Presidenten for virksomheten Cargills Premix & Nutrition, David Webster.
- Samlet besitter vi verdensledende kompetanse innen forskning, ernæring og bærekraft for å utvikle fôrløsninger slik at oppdrettere kan fortsette å produsere sunn sjømat effektivt og med minimal påvirkning på miljøet. Under Cargills eierskap skal vi fortsatt ha en sterk tilstedeværelse i Norge, Chile og de andre landene der Ewos har virksomhet i dag. Norge og Chile er de ledende laksemarkedene og der har vi bygget opp avansert kompetanse og verdensledende forskningssentre, sier Wathne.
Gjennom Ewos vil Cargill få ytterligere 1000 ansatte og syv fôrproduksjonsanlegg: tre i Norge, og ett hver i henholdsvis Chile, Canada, Skottland og Vietnam samt to toppmoderne FoU-sentre i Norge og Chile. Ewos produserer mer enn 1,2 millioner tonn med laksefôr til verdens ledende lakseprodusenter.
- Den integrerte organisasjonen vil være en sterk kombinasjon av markedsinnsikt og ekspertise innen innovasjon, fôrformulering og globale forsyningskjeder. Kundene våre på tvers av alle virksomheter innen dyreernæring vil dra fordel av at våre organisasjoner slås sammen, sier Sarena Lin.