Engelsk kokk fikk torsk på kroken

Den engelske kokken Kenny Atkinson (26) er ikke bare god til å tilberede Norsk Torsk. I går klarte han å fange en selv.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Da Eksportutvalget for fisk arrangerte en kokkekonkurranse i England, fikk Atkinson en tur til Norge i premie. Kokkene måtte bruke norsk Torsk, norsk Hyse eller norske Reker i rettene, og mer enn 280 ivrige kokker sendte inn forslag på oppskrifter. 10 av dem ble plukket ut til finalen, hvor Kenny Atkinson var den suverene vinneren. Den unge engelske kokken meldte seg på nettopp fordi førstepremien var en reise til Norge. -Jeg ville se fiskemarkedene og fiskerestaurantene, sier Atkinson. Etter å ha tilbragt vel ett døgn i Tromsø er han svært fornøyd. -Den norske torsken smaker fantastisk fordi den er vokst opp i kaldt, klart og rent vann, sier han. Dette fikk han testet ut ved selvsyn i går ettermiddag, da Eksportutvalget tok han med på fisketur. Atkinson dro opp den ene fisken etter den andre, og lovpriste både fisken og naturen. Konkurransen er en del av Eksportutvalgets løpende markedsføring i England. Atkinsons rett vant fordi den var enkel, delikat og uten for mye ekstra ingredienser, slik at den gode torskesmaken ble fremhevet, sier markedssjef for hvitfisk i EFF, Tove Sleipnes. Fra Tromsø går turen videre til Oslo, Bergen og Stavanger. Norsk Sjømat er i fokus hele uka, og Atkinson regner med å hente ideer og inspirasjon til mange nye sjømatretter. England er det 4.største markedet for Norsk Sjømat, og det viktigste markedet for hvitfisk. I fjor eksporterte vi hvitfisk til England for 1 millliard kroner, og det er spesielt fryste produkter av torsk og hyse engelskmennene vil ha.