Et lite stykke Henningsvær i Beijing
Det var fullt hus på 66ºNorth Norwegian Restaurant & Bar under åpningen i Beijing (39º28’N) mandag.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Rundt 100 gjester, hovedsakelig nordmenn og kinesere, men også en god del pressefolk, hadde funnet veien til den nye kulinariske møteplassen i den kinesiske hovedstaden. Den nye restauranten ligger like ved Beijing Worker’s Stadium, som blir arena både for fotball og boksing under OL senere i år. Norges ambassadør Svein Sæther og EFFs fiskeriutsending Åshild Nakken holdt taler under åpningen. Begge understreket at de ville gjøre sitt for å oppmuntre norske selskaper og forretningsfolk til å bruke restauranten framover. Den 330 kvm store 66ºNorth Norwegian Restaurant & Bar er rustikk og enkel i en slags norsk trehvit stil. Her er plass til ca. 100 gjester fordelt på 20 bord. Eierne, Mr. ZHU Wei og Mr. HAN Bing er genuint opptatt av sjømat og kvalitet og har lenge vært interessert i norske tradisjoner og norsk kultur, og hele historien bak sjømat av norsk opphav. Ved åpningen kunne den norske kokken Morten Andersen som representeret nettverket Arktisk Meny og hans kinesiske kollega Song Jie by på en rekke nordnorske smaksopplevelser. Norsk Laks ble servert både gravet, røkt, marinert og ovnsbakt, som sashimi og i salat. I tillegg sto både kongekrabbe, reker og østers naturell på menyen. Og til dessert vartet kvæfjordingen Morten opp med den norske nasjonalkaken Kvæfjordkaka. Morten Andersen jobber til vanlig ved Henningsvær Hotell og er i Beijing en måned for å hjelpe restauranten med menyene i oppstarten. Den kinesiske kjøkkensjefen Song Jie har arbeidet tre år i Frankrike og har akkurat fått nytt navn, Charles, som han har tatt etter sin helt Charles Tjessem – som vant VM i kokkekunst, Bocuse d’Or i 2003, med bl.a. Norsk Fjordørret, melder EFF.