Fenikkelhyse overbeviste juryen

Ti talentfulle kokker fra hele Storbritania konkurrerte i den sjette ?Norwegian Seafood Recipe Challenge? arrangert av EFF der hyse med fenikkel stakk av med seieren og en tur til Norge, melder EFF.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Juryen fra engelske the Craft Guild of Chefs og det norske Gastronomisk Institutt valgte Eugene Cartwright, sjefskokk på Cumberland Hotel, som vinner. Cartwright disket opp med sprø norsk laks, fenikkelhyse, og reke tortellini med en lys thai-inspirert skalldyrsaus. - Det var kvaliteten på tilberedningen som ble avgjørende for Cartwrights seier. Teknikken han brukte var komplisert, og det ferdige resultatet ble svært velbalansert. Retten hans var akkurat det vi var ute etter, den maktet å lokke frem sjømatens naturlig gode smaker, og smakte helt vidunderlig, sier juryleder David Mulchahy fra Craft Guild of Chefs. På andreplass fulgte Jason Tews, sjefskokk på Rabobank International, med rødvin- og lakrispochert norsk laks og røkt torrskerogn med blomkålpuré. Tredjepris gikk til Sean McNulty, kokkelærer på Radbrook College. Han tilberedte stekt norsk laks med sprøstekte potetskåler, aubergine med norsk laksekaviar, bakt artisjokk og tepanade med ratatouille. I tillegg til en seiersplatte fra porselensprodusenten Figgio og champagneglass fra Laurent-Perrier kan Carthwright glede seg til en ukes arbeid- og gastronomitur i Norge. – Det er en glede å kunne konstatere at konkurransen øker i popularitet, seks år etter at den ble startet. ”Norwegian Seafood Recipe Challenge” har befestet seg som en av de viktigste konkurransene i hele England, sier markedssjef for hvitfisk og reker, Tove Sleipnes.