Fishguard

Fishguard utvider i nord

- Oppkjøpet av Altalab skal gi kundene våre bedre tjenester i Nord-Norge, forteller daglig leder Geir Olav Melingen i Fishguard.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fishguard signerte kontrakten med Vefas IKS i Alta forleden, men overtok ansvaret for driften allerede 1. november. Altalab er et akkreditert laboratorium og sammenslåingen med Fishguard vil gi begge et større spekter av tjenester.

Geir Olav Melingen. Foto: Fishguard

- En akkreditering for listeria ved den nye laben i Alta kommer i nær framtid, opplyser Melingen.

- For oss er dette et strategisk kjøp og det passer godt inn med den strukturen vi har, også i forhold til laboratoriet vårt på Leknes i Lofoten. Dette gir kundene våre i nord og da spesielt i Finnmark et godt laboratorietilbud innen næringsmidler, vann og hygiene, forteller Melingen.

Fishguard har nå fire laboratorier som skal inn under en felles akkreditering.

Altalab har i dag tre fast ansatte. Melingen ser for seg at det om kort tid er fire faste årsverk ved laboratoriet. I tillegg skal Fishguards fiskehelsetjeneste i Alta flytte inn hos Altalab.

- Da får vi et kontor med syv ansatte i Alta. Dette er flotte, nye lokaler på Amtmannsneset og vi overtar et laboratorium som er i topp moderne stand, sier Melingen fornøyd.