
Helsefarlig frossen pangasiusfilet trukket fra markedet
Det er påvist Staphylococcus aureus-toksin og Vibrio cholerae i frossen filet av fisken pangasius i en analyse uttatt i en butikk i Haugesund.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Det infiserte fiskeproduktet selges gjennom Coop og REMA 1000 over hele landet, melder Mattilsynet.Importøren av pangasiusfileten har iverksatt tilbakekalling og omsetningsstopp av det aktuelle varepartiet på grunn av helsefare.
Importøren Polar Seafood Norway AS bekrefter at det er iverksatt tilbakekalling og omsetningsstopp av det aktuelle varepartiet produsert 28.11.2007 og 29.11.2007, fabrikk nr: DL 367, opprinnelse: Vietnam, merket EU Aut nr: DL367/VN367VI090. Dersom produktet med aktuelle produksjonsdatoer og merking befinner seg i private husholdninger, bør det tas med til butikken der varen er kjøpt. Varen har to års holdbarhet og er omsatt i Norge siden månedsskiftet januar/februar 2008. Symptomer og forløp på infeksjon Sykdomsforløp ved Staphylococcus aureus-toksin-infeksjon er meget ubehagelig, men vanligvis kortvarig. Sykdommen oppstår mellom 1 til 6 timer etter inntak av toksinet. Varighet av sykdommen er 1 til 8 timer. Sykdommen starter med kvalme og oppkast, og ofte med kraftige brekninger og diaré. Hodepine, sterk utmattelse og kaldsvette kan også forekomme. Kolera (Vibrio cholerae) har en inkubasjonstid på vanligvis to til tre dager. Symptomer på kolera er mer eller mindre kraftig diaré uten feber og magesmerter. Mattilsynet oppfordrer alle som får slike symptomer til å oppsøke lege og eventuelt kontakte Mattilsynets distriktskontor på telefon 06040.