Hvalbiff for grillen i sikte

Etter en pangstart på årets hvalfangst, har nå hvalkjøttet nådd frem til norske ferskvaredisker. - Etterspørselen etter den første hvalbiffen er formidabel, sier omsetningsleder i Norges Råfisklag, Harald Dahl.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

For å hjelpe norske grillmestere, sendes Hvalmobilen ut på veien i Sør-Norge for tredje år på rad. – Det er enda mange som aldri har smakt hvalkjøtt. Vi opplever at disse får seg en svært positiv overraskelse når de får kjenne hvordan det smaker, sier Lise Mangseth i Markedsrådet for hval, som står bak Hvalmobilen i en pressemelding. Hvalmobilen skal møte grillsultne nordmenn i Sør-Norge. Den starter på Aker Brygge i Oslo 2. juni, og skal gjennomføre en hvalfart som beveger seg nordover mot Trondheim, videre sørover mot Ålesund og Bergen og langs det varme, blide Sør- og Sørvestlandet og tilbake mot Østlandet. Hvalmobilen skal grille, fortelle og dele ut smaksprøver. - Vi har en kjempestor hemmelighet som vi deler med folk. Denne hemmeligheten er grepet som skal til for at man skal lykkes med hvalbiff, sier Arne Johan Johansen på Hvalmobilen med et glimt i øyet.