Jostein Refsnes

Ingrediensbransjen samler seg i MARING

Tirsdag denne uken ble MARING etablerte. For første gang er den marine ingrediensindustrien samlet under samme paraply. Styreleder er Jostein Refsnes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Av Gustav-Erik Blaalid

Ifølge nyvalgt styreleder Jostein Refsnes har MARING som mål å delta i Mattilsynets høring om den nye biproduktfororden. - Arbeidet med miljøgifter vil også få høy prioritet. Men først skal foreningen gjøres kjent og hovedmedlemmer skal verves, sier Refsnes til kyst.no. Han forklarer at bakgrunnen for etableringen er at norsk fiskerinæring har et stort råvaregrunnlag for industriell bearbeiding av marine biprodukter til nye, interessante produkter. Mange har vært utålmodige med å få uttelling for denne spesielle norske forretningsmuligheten. Nå ønsker industrien å forene sine krefter og i en rekke nærings- og handelspolitiske spørsmål å opptre med én stemme.

Stiftelsen RUBIN er initiativtaker til dannelsen av MARING. RUBIN arbeider i første rekke som fiskerinæringens koordinator og pådriver for en total utnyttelse av fisken og økt verdiskaping av biproduktene i Norge. Nå suppleres dette arbeidet med etablering av en bransjerettet næringspolitisk forening. Et representativt arbeidsutvalg har gjennomgått bransjens situasjon og målsatt den nye foreningens arbeidsprogram.MARING har som målsetting å være i et bransjemiljø hvor det er kort avstand til faglig autoritet og stor gjennomslagskraft for synspunkter. MARING er organisert i Fiskeri-og Havbruksnæringens Landsforening (FHL) i NHO, med egne vedtekter underlagt FHLs vedtekter. Det vil bli etablert et eget styre som skal reflektere bransjens interesser. Industribedriftene vil utgjøre MARINGs hovedmedlemmer. Til stiftelsesmøtet var 35 bedrifter invitert.

I styret for MARING sitter:Jostein Refsnes, formann, Tor Søreide Sivertsen (Marine Harvest Norway), Per Arne Eide (Midsund Biprodukter a.s.), og Harald Hagen (Marine Bioproducts). Det første medlemsmøtet blir i november.