Ingrid Espelid Hovig

Ingrid til Bocuse d’Or

Ingrid Espelid Hovig reiser til Lyon i sammenheng med kokkekonkurransen Bocuse d’Or. Hun ser frem til spenningen og atmosfæren, og kanskje et gjensyn med Paul Bocuse selv.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Bocuse d’Or, eller VM i kokkekunst, har en aura av spenning rundt seg. Det å besøke konkurransearenaen i Lyon føles som å entre en sirkusmanesje, sier Ingrid Espelid Hovig til Eksportutvalget for fisk. Et herlig sirkus På arenaen er det virkelig liv og røre: Kameralysene gnistrer, lys- og kamerakabler snor seg langs gulvet, journalister noterer hektisk, og fra de tettpakkede tilskuerbenkene høres tilrop, klapping, bjeller og trompeter i et øredøvende lydnivå. Midt oppi dette står de ulastelig antrukne kokkene som skal konkurrere om det største trofeet som utdeles innen kokkekunst. Norge vinner uansett - Vi nordmenn krysser fingrene for norsk mann på pallen. Men Norge vinner i alle tilfeller GULL siden hver eneste deltaker skal lage en rett av norsk kveite og kongekrabbe! Jeg gleder meg enormt til å se hvordan disse eksklusive råvarene blir presentert, sier Espelid Hovig. Øyeblikket alle venter på Det synes som om alle heiarop og andre lyder ikke affiserer deltakerne. De arbeider intenst og målbevisst. Fem tøffe timer i hver sin avdelte kjøkkenavdeling. Og så faller dommen… Dette er øyeblikket alle venter på. Sjømataften på Institut Bocuse - Jeg gleder meg til sjømataften på Bocuse-instituttet, arrangert av Eksportutvalget for fisk. Med all den lekreste sjømat fra Norge tilberedt av superkokker forventer jeg meg en stor kulinarisk opplevelse. Men det jeg virkelig ser fram til med stor forventning er å se Harald Osa i sving med demonstrasjon av rettene som skal serveres, og fortelle om råvarer og tilberedning. Man skal lete lenge etter en kokk som behandler råvarer og redskaper på en mer elegant måte enn det Harald gjør, forteller Espelid Hovig. Et fristende matmarked Hun ser også fram til å besøke matmarkedet, ”Les Halles” i Lyon som er viden kjent. - Det er ufattelig at det finnes et så kjempestort utvalg av både kjente og ukjente råvarer, ikke minst i avdelingen for fisk. Stor og små fisk fra mange land, og ikke minst norsk kveite og kongekrabbe som også er på plass her, lekkert presentert og med en kvalitet som ser ut til å være førsteklasses, sier Norges matmor begeistret. Arne Brimi viser rundt - Ostemarkedet er proppfullt av fristelser for en osteelsker som jeg. For ikke å snakke om det fantastiske tilbudet av frukt og grønnsaker! Ingrid stråler som en sol. - Alt dette gleder jeg meg til å ta nærmere i øyesyn. Og gleder meg til å ha en så super kjentmann som Arne Brimi til å fortelle om hvordan gode råvarer skal være, og hva forskjellige ting brukes til. For et privilegium å få oppleve noe slikt, avslutter Espelid Hovig.